Werkstress

Als het niet meer lekker loopt op het werk

Werkstress is de belangrijkste oorzaak van arbeidsverzuim en kost daarmee het bedrijfsleven en de overheid handenvol geld. Werknemers die op de toppen van hun kunnen dagelijks moeten presenteren lopen het risico op een depressie of een burn-out. Of erger nog, werknemers die zich de hele dag vervelen, omdat het werk onvoldoende uitdagingen biedt en saai of niet moeilijk genoeg is. Een bekend voorbeeld is de Retail sector waar steeds meer mensen zich ziek melden, omdat er niet genoeg klanten in de winkel komen en de werkzaamheden te eenvoudig zijn. De balans tussen inspanning en ontspanning is zoek en ook hier ligt arbeidsverzuim voortdurend op de loer. Met mindfulness is het mogelijk om de balans tussen inspanning en ontspanning (terug) te vinden en leer je hoe je leeft in het moment en beter leert omgaan met werkstress.

Gebruik mindfulness om je werkstress beter te leren hanteren

Mindfulness is gebaseerd op technieken en methoden om ervoor te zorgen dat de aandacht voor het moment ontstaat en wordt vastgehouden. Hier horen oefeningen bij. Door deze oefeningen aandachtig te doen zul je merken dat je negatieve stress zal verminderen, leer je om te mediteren en vind je een goede manier om om te gaan met je werkstress. De aandachttraining van Sense is bedoeld voor iedereen die anders met situaties en druk wil leren omgaan en zorgt dat je leert leven met gezondheidsklachten.

Hoe pakken we jouw werkstress aan?

Sense aandachttrainingen biedt op verschillende manier haar diensten met training en coaching aan. Wij doen hierbij, onder andere, het volgende:

  • Begeleide aandachtmeditatie
  • Eenvoudige lichaamsoefeningen die langzaam en aandachtig worden uitgevoerd
  • Aandachtoefeningen om toe te passen in het dagelijkse leven
  • Het geven van achtergrondinformatie over stress en aandacht
  • Het leren omgaan met grenzen

Tussen deze actiemomenten is iedere keer de verbetering van de communicatie ingesloten.

Burn-out

Ga ook je werkstress te lijf met Sense aandachttraining

Sense Aandachttraining, is voor al je vragen over werkstress, slaapproblemen en depressie te bereiken op telefoonnummer 050-5490900 of 06-22114059. E-mail kun je het beste sturen naar ons algemene e-mail adres: info@minderstress.nl Ben je inmiddels overtuigd dat werkstress uitstekend kan worden gecontroleerd door de toepassingen van mindfulness? Neem dan een training bij Sense aandachttraining. Weet je het allemaal nog niet zo goed? Pak dan de telefoon om meer informatie over het onderwerp en onze werkwijze te weten te komen. Twijfel niet langer en pak je werkstress aan.