Stress

Mindfulnesstraining door Sense

Stress is een van de belangrijkste oorzaken dat mensen in hun dagelijkse leven en in het werk niet of niet meer goed kunnen functioneren. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben inmiddels baat gevonden bij mindfulness. Dat klinkt misschien spannender dan het in werkelijkheid is. Mindful wil zeggen dat je veel nadrukkelijker omgaat met het moment en leert om de aandacht op het moment te richten. Daarmee wordt de balans tussen inspanning en ontspanning bewuster gemaakt en is juist de aandacht voor wat iets met je doet en de bewuste omgang daarmee, goed voor een reductie van het niveau waarop je bloot staat aan stress.

Oorzaken van stress en de remedie

De oorzaken van stress zijn legio, maar vinden altijd hun oorsprong in het hebben van onbalans. Denk niet dat stress altijd betekent dat iemand te veel hooi op zijn vork heeft genomen en het nu een stuk rustiger aan moet doen. Iedereen heeft namelijk een bepaald stressniveau nodig om zich prettig bij te voelen. Wetenschappelijk is zelfs aangetoond dat iemand die lijdt aan zogenaamde onderstress sneller klachten zal ontwikkelen dan iemand die voortdurend op een hoog spanningsniveau staat met moeilijke opdrachten. De mate van uitdaging en ambitie is hier bepalend voor de ontwikkeling van stressklachten. De relatie naar mindfulness valt te leggen bij de aandacht voor het moment.

Burn-out

Iemand die uitdagingen heeft zal zich beter op het moment kunnen focussen dan iemand die saai werk heeft en daar geen uitdaging in ziet. De kans dat de laatste categorie niet in het hier en nu kan staan is groot en de verleiding om vooruit of achteruit te denken ligt voortdurend op de loer. Door training en coaching, veel oefenen en de hulp van Sense aandachttraining kan stress in belangrijke mate worden voorkomen.

Stressreductie door training en coaching

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Workshops
  • Training in-house
  • Individuele coaching
  • Oefeningen structureel maken
  • Thematrainingen vanuit mindfulness principes

Ook uw stress op een acceptabel niveau brengen?

Sense Aandachttraining is jouw specialist op het gebied van aandachttraining en mindfulness. Wij zorgen ervoor dat je geholpen wordt om je stress op een acceptabel niveau te brengen. Onze aanpak is preventief en voorkomt serieuze stressklachten op een prettige en open manier. Wil je meer weten over demogelijkheden die onze coaching- en trainingssessies voor jouw of je bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 050-5490900 of 06-22114059. E-mail kun je sturen naar info@minderstress.nl Wacht niet langer en ga bezig met het verminderen van je stress.