Hier staan we voor

Mindfulness en aandachtstrainingen voor privé en voor uw bedrijf

Sense biedt sinds 2005 effectieve trainingen in het omgaan met (werk)stress en gezondheidsklachten. Centraal in de trainingen staat het beoefenen van aandacht of mindfulness. Dit vermindert stress, angstklachten, slaapproblemen en heeft een direct effect op onze gezondheid en levenslust. Het helpt ons onze mogelijkheden beter te benutten.

U kunt zowel voor uwzelf als voor uw bedrijf terecht bij Sense. We bieden individuele coaching, diverse workshops, retraites, mindfulnesstrainingen en compassietrainingen voor beginners en gevordenen en zijn gespecialiseerd in het opzetten van mindfulnesstrainingen volledig op maat gemaakt naar de wensen en de behoeftes op de werkplek: mindfulness op werk. 

De kracht van aandacht

Het beoefenen van aandacht of mindfulness is een effectieve methode om mensen beter te leren omgaan met allerlei vormen van stress. Vanuit deze wetenschap en vanuit de wens om meer mensen de kracht van aandacht te laten ervaren, biedt Sense sinds 2005 aandachttrainingen aan.

Centraal in de trainingen staat het beoefenen van aandacht of mindfulness. Dit vermindert stress, heeft een direct effect op de gezondheid en levenslust en helpt de persoonlijke mogelijkheden beter te benutten.

Stressreductie door aandachttraining

De belangrijkste activiteit binnen SENSE is de 8-weekse training Stressreductie door aandachttraining. Deze methode is in 1979 in de Verenigde Staten ontwikkeld door Dr. Jon Kabat-Zinn onder de naam Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).

Ook steeds meer bedrijven ontdekken de kracht van aandacht. Medewerkers en managers ervaren dat aandacht helpt bij het verminderen van stress, het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en het hebben van meer werkplezier. Sense heeft ruime kennis en ervaring met processen in organisaties en biedt workshops, trainingen en cursussen die afgestemd zijn op aandacht op de werkvloer.

Door het beoefenen van mindfulness of aandacht kan een proces van bewustwording of verdieping op gang komen. Sense biedt op verschillende manieren ondersteuning aan dit proces. Door individuele coaching, verdiepingscursussen, meditatieweekenden, -avonden en stiltedagen.

Televisie

Op zondag 11 september 2011 zond de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) een film uit over de introductie van Mindfulness in Groningen. Sietske de Haan en Frits Koster waren als trainers bij dit proces betrokken en vertellen erover. Bekijk de film Mindfulness Mainstream