Op het werk

Mindfulness werkt!

Internationaal wetenschappelijk onderzoek bewijst het. Mindfulness heeft positieve effecten. Mensen die meer mindful zijn:

  • Kunnen beter met stress omgaan
  • Hebben minder last van negatieve gedachten
  • Concentreren zich beter
  • Ervaren een groter gevoel van controle over hun situatie
  • Zijn creatiever in hun denken
  • Kunnen zich beter inleven in de ander
  • Hebben meer vertrouwen in zichzelf en de ander

Hoe werkt mindfulness?

Mindful zijn betekent aandacht hebben voor de ervaring van het moment. In plaats van in gedachten nog in het verleden te zijn of al met de toekomst bezig te zijn, blijft je aandacht bij het huidige moment. Daardoor ben je beter in staat waar te nemen wat er op dat moment gebeurt. In jezelf of in je omgeving. Het effect is meer helderheid. Je bent daardoor beter in staat duidelijke doelen te stellen en de juiste keuzes te maken. Meer over mindfulness.

Kun je mindfulness leren?

Aandachtig zijn kun je trainen. Door regelmatig mindfulness te oefenen, leer je steeds makkelijker in het huidige moment te zijn. Uit onderzoek blijkt dat dagelijks een kwartiertje oefenen al snel resultaat oplevert. De training Mindfulness kun je zien als een stevige basis en een goede ondersteuning in je proces.

Sense aandachttraining biedt verschillende mogelijkheden om je de vaardigheden van ‘aandachtig zijn’ eigen te maken.

Training mindfulness

Gebaseerd op de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Dit is een achtweekse training met speciale aandacht voor je werksituatie en hoe je mindfulness in je werk kunt integreren. Wat is mindfulness?

In company

Een programma op maat dat volledig tegemoet komt aan de wensen en de behoeftes op de werkplek. Mindfulness kan hierbij geïntegreerd worden in een breder programma of als apart onderdeel worden aangeboden. Training mindfulness in company.

Meer informatie

Wil je meer weten over wat mindfulness voor jou, je werknemers of de organisatie kan betekenen?  Neem dan contact op met Sense aandachttraining om de mogelijkheden op een rijtje te zetten.