Mindfulness kids

Aandacht werkt! Mindfulness voor kinderen

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en aandachtig. Ze worden echter in hun dagelijkse leven blootgesteld aan duizenden indrukken en hebben tegenwoordig vaak een overvol programma. Hierdoor komen kinderen nog nauwelijks toe aan zichzelf en aan hun eigen binnenwereld. Veel ouders zien wel in dat deze drukke levenswijze hun kinderen geen goed doet. Dit uit zich bij kinderen vaak in prikkelbaarheid, onrust, snel afgeleid zijn, slecht slapen en soms tot somberheid.

De aandachttraining helpt kinderen om beter om te gaan met deze drukte in hun bestaan. 
De kinderen die aan de training meedoen delen ervaringen met elkaar en ontdekken dat zij niet de enigen zijn die piekeren, slecht slapen of zich moeilijk kunnen concentreren.

Programma

De training “Aandacht werkt!” is ontwikkeld door Eline Snel en gebaseerd op de achtweekse mindfulnesstraining voor volwassenen. De training is voor kinderen compleet aangepast aan hun belevingswereld, de taal is beeldend en begrijpelijk. In deze training leren de kinderen oefenen in vriendelijke opmerkzaamheid, een hoofd vol gedachten tot rust te brengen en ze leren gevoelens en gedachten te begrijpen en te accepteren.

De training wordt in kleine groepjes gegeven, zoveel mogelijk ingedeeld naar leeftijd. Voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar zijn er 8 bijeenkomsten van 1 uur per week. Voor kinderen in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar zijn er 10 bijeenkomsten van 1 uur per week. Ook individuele training is mogelijk.

Om thuis te kunnen oefenen is er het boek “Stilzitten als een kikker” geschreven door Eline Snel. Per dag zal ongeveer 15 minuten aan thuisbeoefening worden besteed.

Verdere informatie

Ieder kind dat het fijn vindt om tot rust te komen, te ontspannen of dat het zelfvertrouwen wil versterken kan aan de training meedoen.
Ook kinderen met specifieke klachten als angst, somberheid, een laag zelfbeeld of lichamelijke klachten zijn welkom.

Trainer

De training wordt gegeven door Trix Paffen, gecertificeerd mindfulness kindertrainer en zeer ervaren psychomotorisch kindertherapeut.

Data en tijden

Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie over de eerstvolgende trainingssessies en hou onze agenda in de gaten.

Kosten

Voor 8 t/m 11 jaar: € 288,- / 360 naar draagkracht.
Voor 12 t/m 14 jaar € 360,- / 450,- incl. btw naar draagkracht.
Bij de prijs is inbegrepen: oefenmateriaal, kennismakingsgesprek met ouder en kind, eindgesprek en eventueel e-mailcontact tijdens de training.

Locatie

De training Mindfulness voor Kids wordt gegeven aan de Ossenmarkt 6 in Groningen

Meer info

Voor meer informatie kun je mailen naar Trix Paffen. Of zie haar website: kindfulkids.nl