Mindfulness Jaargroepen

De Jaargroep ‘Awakening Joy’

Heb je de mindfulness en of de compassietraining gevolgd en wil je je aandacht verdiepen, wil je nagaan hoe je meer plezier en geluk kunt ervaren vanuit een aandachtige houding?

 ”Als alles er mag zijn in jou, dan wordt het rustig”  Krishnamurti

Ik bied een training aan om hart en brein te verankeren in positieve ervaringen. Deze training bouwt voort op het werk van James Baraz, meditatieleraar die met zijn boek Awakening Joy een meditatieve handreiking geeft om tevredenheid te ervaren.

Klik hier voor meer informatie.

 

Data 

Start februari 2019

Data: 6 februari, 6 maart, 3 april, 15 mei, 12 juni, 4 september, 2 oktober en 6 november.

Tijden 19.15 uur tot 22.00 uur

Stiltedag naar keuze in het jaar 2019.

 

Start januari 2020

Data: 24 januari, 28 februari, 3 april, 15 mei, 12 juni, 18 september, 23 oktober, 27 november 2020.

Tijden: Vrijdagmiddag 13.30 – 16.30

Stiltedag naar keuze

 

 

 

De Mindfulness jaartraining: 

Een gevorderden training

In deze training gaan we ons verder verdiepen in de wortels van mindfulness.  De ontwerper van de mindfulnesstrainingen Jon Kabat Zinn zegt over de mindfulnesstraining: ” I teach buddhism without buddhism.” Mindfulness is één aspect uit de geestelijke training richting het ontwikkelen van meer lichtheid en inzicht. Er zijn nog meerdere aspecten die samen zorgen voor het cultiveren van je geest. Deze 8 houdingskwaliteiten worden in deze mindfulness jaargroep doorgenomen.

Het vergroten van inzicht en basiskennis in de boeddhistische grondslagen van mindfulness is het hoofddoel van deze jaargroep. Onder meer door de vier grondslagen van mindfulness te onderzoeken wat bijdraagt aan de verdieping, de bewustwording van gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties en hoe we ons daar aan hechten.

In de trainingsbijeenkomsten gaan we mediteren, reflecteren op teksten en onderzoeken hoe we de grondslagen tegenkomen in ons dagelijks leven. Gericht op meer integratie van mindfulness in ons leven en meer begrip over hoe je ‘mind’ werkt.

Door beoefening kunnen we meer vertrouwd raken met al die fratsen van onze geest. Jon Kabat Zinn: “Je gedachten louter als gedachten zien, kan je bevrijden van de vertekende werkelijkheid die gedachten dikwijls scheppen, het kan je blik scherpen en je meer het gevoel geven dat je je eigen leven kunt sturenHet gaat er niet om de inhoud van de gedachten te veranderen, maar alleen de manier waarop wij met deze inhoud omgaan. We kunnen leren kijken naar onze gedachten, er om glimlachen en ons er niet meer zo door laten meeslepen: het bevrijdend inzicht.

Met deze jaargroep gaan we één dagdeel per maand in een vaste groep, aan de hand van een boek door met meditaties, diverse thema’s gericht op het vergroten van je inzicht, begrip en bewustwording.

 

Data en tijden

Net als de mindfulnesstraining bestaat de jaargroep uit 8 bijeenkomsten en één stiltedag. Mocht je overwegen om deel te nemen, neem dan even contact met me op.

Nieuwe data wordt asap mogelijk gemaakt. Wil je graag op de hoogte gebracht worden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media.

Meer info

Als je overweegt mee te doen kun je vrijblijvend een afspraak maken voor een voorgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je meer informatie over de jaargroep. Samen kijken we of de training geschikt voor je is. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Waarom Sense?

  • Al meer dan 2500 deelnemers gingen u voor

  • Al meer dan 14 jaar een begrip in de regio

  • Aangesloten als gecertificeerd Zorgverlener bij Zorgverzekeraars

  • Werken samen met Artsen, Psychologen

  • Onze trainers zijn zeer ervaren en alle categorie 1 lid van de VMBN

Inschrijven training

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Adres, postcode en woonplaats (*)

Selecteer training (*)

Vul hieronder de datum in die bij jouw training past.

Op welk dagdeel?

Ik ga akkoord met de privacy verklaring.