Leergang mindful leidinggeven

 Mindful leidinggeven, wat houdt het in?

Veranderingen en uitdagingen kunnen een motor zijn voor vitaliteit en werkplezier, en tevens vragen om brandstof. Hoe blijf je veerkrachtig, hoe houd je mentale rust bij tegenslagen en hoe blijf je energiek genoeg om kansen te herkennen en te benutten? Het mindfulness-programma van Sense Aandachttraining draagt bij aan het in balans blijven en aandacht houden voor je leiderschap en voor je team of project. Ook als de werkdruk hoog is.

Mindful leidinggeven is met je aandacht in het hier en nu aanwezig zijn, waardoor je weet wat je doet terwijl je het doet. Dat bereiken we door jou de gelegenheid te geven de natuurlijke vaardigheid van het ‘bewust aandacht geven aan wat zich in jezelf en je omgeving afspeelt’ te ontwikkelen.

Aandachtgericht werken is:

 • Overzicht creëren
 • Toelaten wat je ervaart
 • Niet constant ‘doen’
 • Accepteren wat er is
 • Niet oordelen

Kortom: het zorgt ervoor dat je authentiek, verbindend, emotioneel intelligent, verandervaardig en verantwoordelijk leiding geeft.

Bij Sense kun je een masterclass mindful leidinggeven volgen welke één complete dag in beslag neemt, of een leergang mindful leidinggeven welke bestaat uit 9 losse middagen met afsluitend een stiltedag (lees hier meer over de masterclass). Ontvang 50% korting op de masterclass, als je zowel de masterclass als de leergang gaat volgen. Ontvang 25% korting als je een collega meebrengt naar de masterclass.

Inhoud leergang mindful leidinggeven

Je profiteert met dit programma van het succes van wetenschappelijk getoetste mindfulnesstrainingen. De best practices uit de ‘klinische’ mindfulness en traditionele meditatiemethoden hebben we vertaald naar de werkvloer en toegesneden op de behoeften van leidinggevenden in deze tijd.

In 10 bijeenkomsten, waarvan een verdiepingsdag met stilte, volg je modules over:

 • Kracht van aandacht, zicht op de automatische piloot
 • leren luisteren naar je lichaam
 • stress bewust beantwoorden
 • gewoontepatronen veranderen
 • accepteren van gedachten en gevoelens, de aard van ons denken
 • bewust zijn, bewust doen, de cyclus van verandering
 • insight dialogue, mindful communiceren
 • herijken van je bronnen
 • opstellen persoonlijk plan

Praktijkgericht

De leergang leert je de basisvaardigheden van mindfulness en leert je hoe je deze kunt integreren in jouw werk. Daarnaast word je vertrouwd gemaakt met de houdingskwaliteiten van mindfulness. Theorie reiken we je aan ter ondersteuning en onder begeleiding train je aandachtoefeningen. Voor thuis krijg je audiobestanden met oefeningen en voor op het werk krijg je opdrachten om toe te passen. Het vervolgens bespreken van je oefenervaringen en het reflecteren op je inzichten is een belangrijk onderdeel van de training.
De leergang met maximaal 14 deelnemers bestrijkt een periode van circa 4 maanden. Het gaat in totaal om 9 middagen waarop zowel vaardigheidstraining als praktijk wordt behandeld en 1 verdiepingsdag. Dus 11 dagdelen in totaal.

Resultaten

Deelnemers kregen na afloop van de Leergang de volgende feedback op het werk:
• ‘Ik merk dat je beter aanvoelt wat er speelt in ons team en je maakt het bespreekbaar. Dat geeft ons meer veiligheid en vertrouwen.’
• ‘Als je een presentatie houdt, merk ik meer bevlogenheid, meer spirit. En er kan gelachen worden. Echt een verademing…
• ‘Nu maak je duidelijke keuzes. Dan weten wij ook waar we aan toe zijn.’

Praktisch

Docent: Peter van der Roest.peter van der roest

Klik hier voor meer informatie over Peter, zijn boek en zijn masterclasses.

Data en tijden:

Meerdere keren per jaar wordt er een leergang mindful leidinggeven georganiseerd. Hou onze website in de gaten voor de eerstvolgende leergang, meld je aan voor onze nieuwsbrief of stuur ons een mailtje om direct op de hoogte gehouden te worden.

Deelnemers: minimaal 6, maximaal 14.

Kosten: € 1795,– Vrijgesteld van BTW, inclusief lunch, boek en leermateriaal.

Bestemd voor: bestuurders, leidinggevenden, staffunctionarissen, managers, afdelingshoofden, adviseurs

Aanmelden

Als je overweegt mee te doen, neem dan contact met ons op voor informatie over de training en om je aan te melden. Bel hiervoor naar: 050 – 54 90 900 of mail naar: info@minderstress.nl.