Compassievolle Communicatie

Training Compassievolle communicatie 
Gebaseerd op het model van Marshall Rosenberg

Wil je meer verbinding ervaring in het dagelijks leven?  Met meer aandacht voor je eigen gevoelens en behoeftes én die van de ander leren communiceren? Lees dan verder wat deze training inhoudt.

Het verschil tussen een taal van geweld (vervreemding van leven) en compassie (verbinding met leven) zijn de strategieën die we gebruiken om behoeftes te vervullen. Het bestaat uit vier stappen: observatie, gevoel, behoefte en verzoek, die wereldwijd mensen heeft geïnspireerd tot samenwerking en conflictoplossingen.

De verdieping van compassievolle communicatie reikt verder dan de vier stappen en legt een nadruk op het kunnen berusten in een basishouding van vertrouwen. Zo ontstaat er een natuurlijke basishouding om compassievol om te blijven gaan met jezelf en de ander bij triggers, schaamte, schuldgevoelens, irritaties en eisen. Deze training bestaat uit 3 soorten achtweekse trainingen: een basistraining, vervolgtraining en verdiepingstraining. Lees hieronder meer.

Data

Deze training is uitgesteld. Bij interesse neem even contact met ons op voor actuele informatie. 

Locatie

Centrum Groningen. Locatie wordt later bekend gemaakt!

Trainer

Shekib Omran + Rommy Hutting

Prijzen per achtweekse training

Particulier: € 560,- tot € 690,- (prijs is afhankelijk van het netto-gezinsinkomen)

Zakelijk: € 990,- (prijs is vrijgesteld van BTW)

De prijzen zijn inclusief handouts en samenvattingen van de avond om thuis mee door te oefenen. Het is mogelijk om gespreid te betalen.
Steeds meer werkgevers zijn bereid de investering te vergoeden. Lees hier meer over eventuele vergoedingen.

Kort samengevat brengt deze investering in jezelf het volgende:

 • Helderheid en de capaciteit om met mededogen expressie te geven aan gevoelens en behoeftes
 • Het kunnen aangeven van je grenzen op een manier die bijdraagt aan verbinding
 • Het vermogen empathisch te luisteren en je eerlijk te uiten
 • Kwaliteiten van liefde/mededogen cultiveren in de relatie met jezelf en anderen: acceptatie, aanwezigheid, affectie, aandacht, waardering en erkenning

Basistraining
In acht bijeenkomsten van 2.5uur leer je vaardigheden in het gebruiken van de vier-stappen om empathisch te communiceren. Samengevat behandelen we het volgende:

 • Je wordt bewust van je eigen behoeftes en de manier waarop je met je omgeving communiceert
 • Je wordt je bewust van de behoeftes in de communicatie van de ander
 • Je ontwikkelt jouw capaciteit om een levendige verbinding te maken met jezelf en anderen. Zo kun je in verbinding blijven met jezelf en de ander, ook als het spannend wordt.

De basistraining heeft een gespreide opzet van acht weken, zodat je veel gelegenheid hebt om zelf te oefenen en het effect van verbinding in je eigen leven kunt ervaren. In de bijeenkomsten wordt gewerkt met theoretisch uitleg, praktijkvoorbeelden uit het dagelijks leven en oefeningen in groepsverband- en tweetallen. Tijdens de training krijg je tevens audiomateriaal en een werkboek om thuis mee te oefenen.

Data: dinsdagavonden: 28 januari, 4, 11, 18 en 25 februari en 10, 17 en 24 maart 2020

In de vervolgtraining leer je Geweldloze Communicatie natuurlijker te maken in je leven. Je leert ook bij uitdagende situaties en gewoontepatronen je gevoelens en behoeftes te herkennen en daar empathisch mee om te gaan, naar jezelf en de ander. Samengevat brengt deze vervolgtraining je het volgende:

 • Je bent bewust geworden van je eigen behoeftes en die van de ander
 • Je weet hoe je het basismodel kunt gebruiken om een win-win situatie te laten ontstaan
 • Je merkt hoe je in praktijk de Geweldloze Communicatie steeds vaker op een natuurlijkere manier kunt toepassen
 • Ook merk je dat er situaties zijn waarin het nog spannend is om vanuit deze behoefte bewust te communiceren.

In de bijeenkomsten wordt gewerkt met theoretisch uitleg, praktijkvoorbeelden uit het dagelijks leven en oefeningen in groepsverband- en tweetallen. Tijdens de training krijg je tevens audiomateriaal en een werkboek om thuis mee te oefenen.

Data: dinsdagavonden: 21 en 28 april en 5, 19 mei en 2,9, 16 en 23 juni 2020

De verdiepingstraining gaat voorbij het traditionele vier-stappen model en legt een grotere nadruk op behoeftes.

In de voorgaande trainingen heb je geleerd om makkelijker daar te komen waar je graag wilt zijn in relatie met jezelf en anderen. Je weet het toe te passen in je dagelijkse leven en herkent de situaties waarin je nog moeite ervaart in verbinding te blijven met je eigen behoeftes. Je krijgt door oefeningen als ‘dyad meditatie’ en ‘transforming the pain of the unmet need into the beauty of need’ inzicht in de belangrijkste thema’s die bij jou spelen rondom deze situaties. Hiermee kunnen de onderliggende behoeftes worden blootgelegd om deze vanuit verbinding met jezelf en het leven te herschrijven.

In de bijeenkomsten wordt gewerkt met theoretisch uitleg, praktijkvoorbeelden uit het dagelijks leven en oefeningen in groepsverband- en tweetallen. Tijdens de training krijg je tevens audiomateriaal en een werkboek om thuis mee te oefenen.

Data: dinsdagavonden: 8, 15, 29 september en 6, 13, 20, 27 oktober en 3 november 2020

De training is gebaseerd op de volgende literatuur:

Geweldloze Communicatie: een taal van leven 

Marshall B. Rosenberg
EAN: 9789047703617
2011

Vrijblijvend Advies
Nieuwsgierig geworden? Neem gerust even contact met ons op om te bespreken of deze training bij jou en je behoefte past.

Meld je nu aan voor een training


  CompassietrainingCompassievolle CommunicatieMindfulnesstrainingIndividuele Mindfulnesstraining


  Ja, ik ga akkoord.

  Boek online meditatie
  X