Compassietraining

Betere integratie van mindfulness training in je dagelijkse leven

De compassietraining is bij uitstek voor jou geschikt als je eerder de mindfulnesstraining hebt gevolgd, maar moeite hebt met de integratie in je dagelijks leven. Het biedt je net die steun in de rug die zorgt dat je een nog betere balans in je leven krijgt door de aandacht op compassie te richten en de manier waarop je naar jezelf kijkt en omgaat met anderen.

Wat komt er aan bod in de compassietraining?

De compassietraining wordt door Sense aandachttraining tweemaal per jaar gehouden in Groningen. Je kunt de compassietraining volgen als je daarvoor de mindfulnesstraining hebt gevolgd. De compassietraining is bij ons bekend als training MBCL en bouwt voort op de mindfulness training. Je krijgt inzicht in de drie centrale emotieregulatiesystemen en hoe deze in onbalans kunnen raken door invloeden van buitenaf en door zelf beïnvloeding. Door training leer je om de onbalans in compassie te herstellen. Je krijgt oefeningen om meer warmte, geborgenheid, verbondenheid en acceptatie met jezelf en andere te ervaren. De training bestaat tevens uit werkmateriaal, zoals cd’s en een werkboek, waarmee je dagelijks 30-45 minuten zelf kunt oefenen.

De compassietraining in uitgelichte vorm

De onderwerpen van deze training zijn, meer in detail, als volgt weer te geven:

  • De worteling van compassie in ons overlevingssystem
  • Het herkennen van innerlijke patronen
  • Stressreacties 1 tot en met 3 en de vierde: tend&befriend
  • De antidota tegen zelfkritiek, zelfisolatie en over-identificatie
  • Oefeningen in compassievol motiveren, aandacht geven, spreken en handelen
  • Vriendelijkheid, compassie, vreugde en innerlijke balans tot cultivatie brengen
  • Integratie van compassie in de relaties met anderen

De training bestaat uit acht bijeenkomsten in Groningen en een stiltedag.

Training en coaching Roden

Ook een compassietraining volgen? Geef je nu op

Sense Aandachttraining is jouw specialist in mindfulness. Met deze compassietraining geven we een verdieping voor mensen die wat moeite hebben om compassie voor zichzelf en anderen te hebben en net dat duwtje in de rug goed kunnen gebruiken om compassie op het juiste niveau in hun dagelijkse leven te integreren. Wil je meer weten over de mogelijkheden van mindfulness en ons aanbod in coaching en training of heb je eerder de training gevoegd en wil je je nu opgeven voor de compassie training? Bel ons dan op telefoonnummer 050-5490900 of 06-22114059. Ons e-mail adres is info@minderstress.nl Geef je nu ook op voor de Sense compassietraining.